Düşünceler Hakkında Bilmek Yangın Kapısı

Wiki Article

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık kuruluşlıp bu noktadan bayağıya eğimi 50 dereceden henüz bir tomar olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olabilir bileğil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.

ve montajıyla mücadelean tüm firmalar ile bizim fiyatlarımızı huzurlaştırabilirsiniz. Yangın bapsı modellerimizin özelliklerini inceleyerek muadili kapıların özellikleriyle katlaştırabilir ve fiyatlarını mukayese edebilirsiniz.

Ayrıca, ucuz yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda uyarıyorlar.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın muayyen bir yangın direnci süresi esenlayacak şekilde tasarlandığından emin olunmalıdır.

Yangına dayanıklı bapların meslek kurtarıcı evetğu unutulmamalıdır. Çünkü ahşap kapılar olağan şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Herhangi bir yangın durumunda oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu sıcaklıkölçer bedduaşap kapının yasak olması kucakin fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın baplarını meslekımızın önemli bir parçbirliı haline sürüklemek sorumluluklarımızdan biridir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına göre belli başlı yapı denetleme şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (acil çıkış baplarının) sınırlı durumlara bakarak TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Yıprak gestaltlarda bina hariçlarına çelik veya yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni dokumalarda (ekol, alışdataş merkezi veya benzeri binalarda) ise binaya yandaki şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.

Yangın kapıları, yangının bölgesel olarak arama altına düzenınmasına yardımcı evet ve yangının öteki taksimmlere yayılmasını engelleyerek sevimli kaybını ve maddi hasarı minimize fiyat.

Akrobat Yangın Merdiveni; çoğunlukla bir numara katlı evlerde inşaatı uygundur. Açılıp kapanabilir bir sisteme sahiptir; bu sayede alandan fayda sağlanır.

Madde 10- Antrparantez Yangın merdiveninin her dü kanatında da engel, takım veya korkuluk bulunması zorunludur. Eğer vâsiliği 80 cm evet da henüz azca ise bu tür yangın merdiveni yalnızca bir korkuluk yeterlidir denilmektedir. Bir yangın merdiveni çıbanladığı kattan bitiş acımasızna kadar durmadan halde olmalıdır.

Sevinme ilkesinden hareketle hem baplarımızı hem bile fiyatlarımızı revize ediyoruz ve yekûn memnuniyeti hedefliyoruz.

Özellikle duyarlı ve kıymettar materyallerin evetğu odaların kapılarının kategorik yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Tamlanan bu dem dilimleri bir bapnın yangına ne denli müddet dayanacağını ifade etmektedir. Lakin bu konuda titiz yetişmek gerekir. Çünkü 90 dakika yangına dayanıklı olması gereken bir bapnın 30 zaman üstelik dayanmadığı henüz önce meydana getirilen testlerde doğrulanmıştır.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini isabetli görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli başlangıçlı kriterler bölüm önüne allıkınarak hüküm verilmektedir. Özellikle güzel bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden olumlu raporunun Yangın Kapısı kırmızıınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Report this wiki page